Kom uit het hamsterwiel!

Moeten jouw scrum teams nog wel een retrospective doen na sprint 28? Ben je klaar met het tellen van de sprints? Ik zeg kom uit het hamsterwiel! Als scrum master stel ik echte doelen waardoor het team de motivatie zal terugpakken. Deze doelen zijn voor het hele team per sprint maar ook per individu over een langere periode om zo ook persoonlijk voortgang te maken.

scrum-master

Faciliteren en continu verbeteren

Als scrum master voel ik mij verantwoordelijk voor het scrum proces en het optimaliseren van het proces. Ik treed op als leraar, coach en adviseur. Naast aandacht voor het team help ik ook het individu verder in het vak. Mijn expertise is informatieanalyse waar ik een echte spin in het web ben. In het verleden ben ik regelmatig ingezet als scrum master in grote online projecten.

Geïnteresseerd?
Laten we eens verder praten over de mogelijkheden…

Ik help als scrum master de backlog structureren

Hoe orden ik mijn requirements en business cases? Naast het coachen op het proces help ik als scrum master de product owner met het structureren van de backlog. Hiervoor gebruik ik diverse technieken, van story mapping tot use case slices. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met diverse backlog tooling zoals jira, pivotal tracker en trello. Het opzetten en onderhouden van een fysiek scrumboard met postits kun je ook aan mij overlaten.

Agile transformatie van jouw organisatie

Als scrum master neem ik niet alleen het team mee in de agile gedachte en werkwijze. Waar nodig geef ik trainingen binnen de organisatie om echt effect te kunnen bereiken. Agile transformatie is de manier om de concurrentie voor te blijven. Ik bezit het SAFe certificaat dat staat voor Scaled Agile Framework. Agile op organisatieniveau toepassen dus. Ik heb door mijn technische achtergrond ook nog een mening over architectuur.

safe-logo
PSPOIpromo
PSM_I

Wat is mijn expertise binnen het team?

Als ik als scrum master nog tijd over heb naast het coachen, onderwijzen en adviseren dan ben ik bezig met business analyse binnen het team. Ik beschrijf user stories, breng details aan, schrijf use cases en ontwerp UML diagrammen. Zo kan ik optimaal worden ingezet binnen het team en zal het team mij ook niet gaan zien als manager. Het is natuurlijk ook mogelijk om mij als scrum master in te zetten bij meerdere teams.

Als scrum master in actie bij Eneco

Een van de mooiste projecten waar ik aan heb gewerkt is de nieuwe website van Eneco. In een team van meerdere specialisten was in informatieanalist en scrum master in dienst bij Valtech. Het project was een groot succes en heeft misschien wel de agile transformatie waar Eneco mee bezig is in gang gezet. Er is door Mark Friesen een mooie video van gemaakt zoals je ziet.

Bel voor mijn beschikbaarheid

06 128 337 85

WhatsApp chat