Scrum simulatie met LEGO

Ben jij het zat om agile toe te passen met de theorie? Lopen je medewerkers niet warm voor de zoveelste poging om agile te gaan werken? Heeft iedereen zijn eigen kijk op het onderwerp en smokkel je met de regels vanaf de eerste dag? Deze training richt zich op het toepassen van de theorie van scrum in de praktijk. Door een uitgebreide simulatie van scrum met behulp van LEGO wordt er op een speelse manier geoefend om met meerdere teams een resultaat te bereiken. Het lego scrum spel is niet alleen leuk maar vooral leerzaam.

Hoe wordt de training gegeven?

Opbouw

De scrum LEGO® simulatie is in agile sprints opgebouwd. Door het afwerken van de training backlog ontstaat er veel ruimte voor de deelnemers om de inhoud te bepalen.

Groepsomvang

De groep heeft een omvang van 8 tot maximaal 100 deelnemers. Je leest het goed, 100 deelnemers is mogelijk door de populaire LeSS aanpak voor organisaties.

Verhoudingen

Deze training heeft ongeveer de volgende verhouding in de diverse leervormen.

Trainingsduur

De training wordt in één ochtend of middag gegeven. Dit is voldoende voor de beoogde leerdoelen en hierdoor is de training scherp geprijsd.
scrum-proces-tekening

Wat wordt er behandeld?

Naast het open karakter van de training worden onder andere de volgende onderdelen behandeld:
  • De theorie en ontstaan van agile scrum
  • Wat is scrum anders dan waterval?
  • Belangrijkste peilers van scrum
  • De rollen binnen het scrumteam
  • De evenementen van scrum
  • Transparantie en de definition of done
  • Product backlog en de sprint backlog
  • De ontwikkeling van het product tijdens scrum
  • Scrum binnen de organisatie

Inschrijven

Over de trainer

Jan Kees Velthoven is senior informatieanalist en heeft meer dan 10 jaar ervaring in de internetbranche. De training wordt door hem afgestemd op de gewenste leerdoelen zodat er een optimaal resultaat bereikt wordt.
De afgelopen jaren heeft hij gewerkt in diverse projecten waaronder voor klanten als Eneco, Douwe Egberts en Dela. Inmiddels heeft hij veel ervaring als Scrum Master en in de begeleiding en coaching van de Product Owner.

Professional Scrum Product Owner gecertificeerd

Jan Kees Velthoven

Jan Kees Velthoven

Trainer, Coach en Adviseur

In-company trainingen

Het is mogelijk om het huidige aanbod van trainingen als in-company training aan te bieden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Kees Velthoven via het onderstaande telefoonnummer of contactformulier.

Telefonisch contact

Tijdens kantoor uren kunt u bellen naar onderstaand mobiele nummer. U kunt bij geen gehoor een voicemail inspreken met naam en nummer waar ik u op kan bereiken.

06 128 337 85

Stel een vraag

Heeft u andere vragen dan kunt u altijd een vraag stellen via het contactformulier.
Contactformulier
WhatsApp chat