LEGO Scrum Simulatie bij Nationale Nederlanden

Ik kreeg de mogelijkheid om binnen Nationale Nederlanden de LEGO Scrum Simulatie uit te voeren. Met deze simulatie worden teams geconfronteerd met de agile principes.

Via mijn website ben ik benaderd door Nationale Nederlanden. Blijkbaar is de LEGO methode een begrip in de wereld van agile traingen. En terecht want deze methode werpt zijn vruchten af voor bestaande en nieuwe teams. Wat mooi is aan deze opdracht is het stukje kennisoverdracht naar de agile trainers binnen Nationale Nederlanden zodat de organisatie er op grotere schaal zijn voordeel mee kan doen. Zelf vind ik het goed om te zien hoe grotere organisaties steeds meer open gaan staan voor een andere aanpak.

Deze dag kreeg ik de kans om een development team van Nationale Nederlanden mee te nemen in de simulatie. Ik merkte vooraf dat het team elkaar al kende en dat zet de opdracht meteen op een ander niveau. Teamleden die elkaar al kennen en vertrouwen gaan namelijk al een stuk efficiënter aan het werk dan mensen die elkaar in de ruimte ontmoeten. In de oefening ben ik altijd de product owner en trainer tegelijkertijd. Dit kan soms uitdagend zijn maar gaat prima zolang je het onderscheid kan aangeven.

Succes

De opdracht was een succes en de teamleden en trainers hebben aangegeven dat deze exercitie de moeite waard is voor de scrum teams binnen Nationale Nederlanden. Ik kijk uit naar een mogelijke voortzetting van onze prettige samenwerking tot nu toe.

nationale-nederlanden-building-legonationale-nederlanden-lego